Σκέφτεστε ότι χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας; Σκέφτεστε ότι οι άλλες αισθήσεις στους τυφλούς είναι οξύτερες; Σκεφτείτε το ξανά.
Σοβαρά, θα σκεφτόσασταν ότι Χρησιμοποιούμε Μόνο το 10% του Εγκεφάλου μας; Είναι μια ωραία σκέψη το ότι μπορεί να έχουμε πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη για αυτό.
- Οι υπόλοιπες Αισθήσεις των Τυφλών Ανθρώπων είναι οξύτερες; Μπορεί οι τυφλοί να μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τις άλλες του αισθήσεις, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι είναι οξύτερες.
- Η Ψυχολογία μας είναι βασισμένη στην Κοινή Λογική όλων μας. Αν θέλετε να κάνετε το κεφάλι ενός ψυχολόγου να εκραγεί πείτε του πως η ψυχολογία είναι η κοινή λογική.
- Το Ποιοι Είμαστε το καθορίζουν οι Πράξεις μας. Για ποιο λόγο μπορεί να λέμε κάτι αλλά να κάνουμε το αντίθετο; Γιατί ακόμα και αν καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να μην πούμε ψέματα, υπάρχει μόνο μια μικρή σχέση ανάμεσα στο τι κάνουμε και ο ποιοι είμαστε.
- Υπάρχει Άρρηκτος Δεσμός ανάμεσα στο Παιδί και την Μητέρα από την στιγμή της γέννησης. Το μωρό μέχρι 3 μηνών δεν αναγνωρίζει και δεν ενδιαφέρεται για το ποιος το φροντίζει, αρκεί κάποιος να το κάνει.
- 50% των φοιτητών πιστεύει πως βλέπουμε όπως ο Σούπερμαν, στέλνοντας προς το περιβάλλον μας ακτίνες από τα μάτια μας. Τα μάτια μας είναι υποδοχείς, λαμβάνουν πληροφορίες από το περιβάλλον γύρο και τίποτα παραπάνω, όμως οι άνθρωποι εξακολουθούν να επανέρχονται σχεδόν αμέσως με το μύθο ότι βλέπουμε σαν Σούπερμαν.
- Δύο μυαλά στην τιμή του Ενός. Ο διαχωρισμός ανάμεσα στο δεξί και το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου μας δεν είναι τόσο δραματικός όσο τείνουμε να πιστεύουμε.
- Γραφολογία: Ο σύνδεσμος ανάμεσα στα χειρόγραφα και την προσωπικότητα μας είναι μια πλάνη. Πραγματικά φαίνεται ότι θα μπορούσε ένα χειρόγραφο μας να λέει κάτι για την προσωπικότητα μας, όμως δεν είναι έτσι.
- Με την Θετική Σκέψη δεν έχω πια Καρκίνο. Μακάρι να γινόταν αυτό. Οι ψυχολογικές παρεμβάσεις ωστόσο βοηθούν τους ασθενείς να ανταπεξέλθουν με την ασθένεια τους.
- Έχω Μεγάλο Εγκέφαλο ή Μεγάλο Κούτελο άρα έχω Καλύτερο Εγκέφαλο. Ένας παλιός, πολύ παλιός μύθος, δεν δείχνει κάτι το μέγεθος του αλλά πως τον χρησιμοποιείς.
Καραδάκης Γιώργος - Παναγιώτης, BA (Hons)
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπευτής
Anglia Ruskin University
Πτυχίο Ψυχοκοινωνικών Σπουδών
MA Ψυχανάλυση και Σύγχρονη Κοινωνία
Brunel University, London
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου